zondag 21 september 2014

Sunday farm day!

De zomer is officieel voorbij, dus de laatste zomergroenten en -vruchten worden geoogst. Vandaag onze zelfgekweekte Spaanse pepertjes geplukt en meteen op olie gezet: zo bewaren ze erg lang en je krijgt bovendien een hele pot heerlijk pittige olie. Volgend weekend plan ik hetzelfde te doen met een aantal tuinkruiden, voor ze verdorren en verdwijnen tijdens de winter. Verder werden er aantal fruitlikeuren afgewerkt (likeuren maken is een proces van een tweetal maanden) én heb ik voor het eerst kokosrum geprobeerd (verslag hierover volgt later). Onze zelfgemaakte likeurcollectie bestaat nu uit frambozen-, abrikozen- en lavendellikeur en kokosrum (in wording). Daar worden deze week nog limoncello, sinaasappellikeur en bananenrum aan toegevoegd. Een hele barkast vol, helemaal zelf gemaakt, hoe cool is dat?!

Pepertjes op olie

Frambozenlikeur in wording

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Summer has officially ended, so it's time to harvest the last summer fruits and vegetables. Today, I made some spicy oil out of our homegrown chili peppers: that way, you can use them for a long time and at the same time, you get a very spicy oil that can be used in all sorts of dishes. Next week, I plan to do the same thing with some of our green herbs, before they disappear. I also finished a couple of fruit liqueurs (making fruit liqueurs takes two or three months) and I tried to make coconut rum for the very first time (I will tell you in a couple of weeks if it worked!). Our homemade liqueur collection now contains a raspberry, apricot and lavender liqueur and my coconut rum-to-be of course. Next week, I also want make a new bottle of limoncello, some orange liqueur and banana rum. A whole bar filled with homemade stuff, how cool is that?!

Chili oil

Raspberry liqueur (first stage)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen